ADÓ 1%

Adójával kérjük, idén is támogassa az Országos-fóti Közhasznú Gyermek Alapítvány munkáját!

Kedves Támogatóink! Közeledik az adóbevallások ideje. Alapítványunk a múlt évben is több mint 30 000 hátrányos helyzetű embertársunkon,

elsősorban kisgyermekes családon segített rendszeresen, valamennyire élhetővé téve hétköznapjaikat. Az Ön adójának 1%-a sokat jelent számukra

Adójával kérjük, idén is támogassa az Országos-fóti Közhasznú Gyermek Alapítvány munkáját! Országos-fóti Közhasznú Gyermek Alapítvány adószáma: 18741063-1-13

Köszönjük segítségét !

Gyermekéhezés

„A gyermekéhezés olyan, mint egy járvány, és úgy is kellene rá reagálnunk”

Magyarországon 36–54 ezer gyermek éhezik mindennap, s a kutatók kétszázezerre becsülik azon kiskorúak számát, akik időszakosan nem jutnak elegendő élelemhez – utóbbiakat kríziséhezőknek nevezik.

Gyermekszegénység

KÖTELESSÉGÜNK SEGÍTENI...

Aggasztó Magyarországon a gyermekszegénység. Ma Magyarországon 620 000 ezer gyermek otthona nedves, penészes, egészségtelen.

Gyermekbántalmazás

MINDEN NAP NYOLC GYERMEKET BÁNTALMAZNAK, HAVONTA KÉT GYERMEKET VERNEK AGYON

A gyermekbántalmazások gyakoriságát és súlyosságát tekintve a világ legveszélyesebb helyei között tartják számon hazánkat. A 0-14 éves gyerekek 5-7%-a súlyosan veszélyeztetett, elhanyagolt, bántalmazott Magyarországon. 

Házunk tájáról

 • Adni jó... Erdőkertes-Mogyoród

  A zöldség-gyümölcs és a pékáru mellett, most más is jutott a rászoruló családok asztalára...

  "Köszönöm az Országos-fóti Közhasznú Gyermek Alapítványak hogy minden héten kedden élelmiszert szállít Erdőkertesre, (Király Lajosné)"

  Bővebben ...

Hírmorzsák itthonról

 • Még egy hónap van hátra a szünidőből, és ez a gyerekek egy részének egyben azt is jelenti, hogy hamarosan vége a nélkülözésnek. Annak jártunk utána, hogy mennyit esznek azok, akik a létminimum alatt élnek Magyarországon és pontosan hányan is tengődnek így. Sokkoló számok jönnek.

  Bővebben ...

Projektjeink

 • Alapítványunk egyik elsődleges célja, a Fót területén élő, önhibájukon kívül hátrányos szociális helyzetben lévő családok, gyermekeik támogatása. Városunkban található három iskolában, az intézményvezetőkkel együttműködve,

  Bővebben ...

Fóti Gyermekváros

 • Fóti gyermekvédelmi szervezet lévén az SOS Gyermek Alapítvány elkötelezett élharcosává kíván válni a Fóti Gyermekváros fennmaradásának. 

  Bővebben ...